Kraški pohod od Smokvice do Treh učk

Ko se naveličaš mokrega in blatnega vremena, je Kras in pohod od Smokvice do Treh učk edina prava izbira 😉

Tokrat naju je pot peljala na že znano izhodišče, v malo kraško vasico Smokvica. Parkiraš lahko takoj na začetku vasi, na malem parkirišču pred cerkvijo, ob katerem stoji tudi informacijska tabla. Mimo cerkve in malega vaškega trga, se podamo naravnost v klanec, kjer pa pri zadnji hiši zavijemo v gozd. Po 10ih minutah vzpona, pridemo na planoto in od tu dalje gre praktično vse samo še po ravnem.

pohod po krasu od smokvice do treh učk

Teren je zelo neporaščen in ga v toplih dneh odsvetujem, saj ni nobene sence ali vode, ki bi lahko ohladila psa.
Na planoti se po širokem kolovozu odpravimo desno v smeri proti Kuku, na nekaterih zemljevidih je označen kot Ščukovec, (498m), kjer je tudi vpisna knjižica in razgled v smeri proti Kraškem robu. Od Kuka se vrnemo nazaj na kolovoz in nadaljujemo pot proti Trem učkam.

Pohod po krasu od smokvice do treh učkKer je bilo vreme krasno, psa pa še polna energije, sva se odločila da pot podaljšava in se vrneva po spodnji poti, ter tako narediva krožno turo.
Na poti nazaj sta psa odkrila čudovit vodni kal, ki jima je nudil nekaj osvežitve, hkrati pa sta pokopala vse moje upe, da bomo tokrat sprehod zaključili suhi in čisti 😀

Pohod po krasu od smokvice do treh učk

Pohod od Smokvice do Treh učk in nazaj :
Dolžina poti 12km, z nekaj vzponi, spusti in malico nam je vzela 3ure. Najlepši del pa je, da smo na celotni poti srečali točno dve osebi ! 😀Posted on