Pohod na Govejk 734m

Tokrat smo si za nedeljski izlet izbrali Govejk, ki se nahaja le dobrih 20 min iz Ljubljane. Na naši ljubljanski Šmarni gori je za vikende vedno taka gužva, da smo si raje izbrali bolj miren in manj obljuden hribček.

IZHODIŠČE: GOSTILNA LEGASTJA

Na Govejku smo bili že nekajkrat in nikoli ni bilo pretirane gužve. Naše izhodišče je bila gostilna Legastja. Nekajkrat smo šli gor po makedamski poti, ki je zelo enostavna, dostopna tudi z vozičkom recimo. Tokrat pa smo ubrali pot skozi gozd. Do vrha je dobrih 45min, pot je enostavna in dobro označena. Na poti tokrat nismo srečali nikogar, kar je bila dobrodošla sprememba od ljubljanskega vrveža.

DOM NA GOVEJKU

Na vrhu se nahaja tudi Mihelčičev dom na Govejku, kjer imajo ponavadi odlično kavo, štrudelj in flancate. Trenutno je žal zaprt zaradi prenove, a upamo, da bo kmalu spet obratoval.

Pot se lahko podaljša na sosednji Osovnik ali druge polhograjce v okolici. Malo nad domom se nahaja travnato pobočje na katerem stoji križ, pod njim pa se nahajajo klopce. Tam smo napojili pse in pojedli malico. Travnika je bila najbolj vesela naša Nora, saj je to pomenilo nekaj igre z žogo.

NORINA NAJLJUBŠA IGRAČA: JOLLY ROMP’N’ROLL ŽOGA

Nora je že celo življenje žogoholik v pravem pomenu besede. A zanjo ni lahko najti primerne žoge, ki bi bila dovolj žvečljiva a hkrati dovolj odporna, da bi zdržala več, kot le nekaj sprehodov. Jolly Pets žoge naravnost obožuje. A kot največji hit se je izkazala prav Romp’n’roll žoga, saj si jo je lahko oblikovala po svoje tako, da jo lahko brez problema nosi naokoli. Že več, kot dva meseca je ta žoga nepogrešljiv del naših sprehodov. Drži se nad vsemi pričakovanji dobro. Razen nekaj lukenj, še vedno ohranja obliko in zdrži Norino neumorno žvečenje. Je igrača, ki jo vsekakor priporočam vsem, ki imate doma grizlija, hehe.

PRIJETEN SPREHOD V NARAVI

Govejk se je izkazal, kot res prijeten sprehod v naravi, vse tri psičke so prišle domov prijetno utrujene, mi lastniki smo si pa tudi lahko spočili glavo od napornega tedna. Pohod vsekakor priporočam vsem, ki imate rajši manj obljudene in bolj mirne pohodne poti.

Posted on