Pot pod Storžičem

Oznake za pot pod Storžičem

Pot pod Storžičem je dobrih šest kilometrov dolga pot, ki poteka večinoma po gozdni cesti in gozdnih poteh. Pot nima pretiranih vzponov, zato je primerna za mlade in stare pse, ki so v kondiciji, odsvetovali pa bi jo za majhne mladiče, predvsem zaradi dolžine in ne toliko samega vzpona.

Z avtom se pripeljemo v vas Povlje, kjer je na koncu vasi manjše parkirišče, od tam se odpravimo po makadam cesti naprej mimo vikendov.
Vseskozi sledimo znakom z oznako P2.

Iz gozdne ceste nas tablica usmeri na gozdno stezo mimo mlinčkov, kjer se psi, če ni ravno največja suša, lahko odžejajo in namočijo tace. Pot se zlagoma vzpne na Sv. Lovrenc, ki je krasna razgledna točka nad vasjo Bašelj in nudi razgled na večji del ljubljanske kotline, vse do Šmarne gore.

Pozor! V poletnem času se na Sv. Lovrencu pasejo ovce, zato naj bodo psi obvezno na vrvici!
razgled iz Sv. Lovrenca

Iz Sv. Lovrenca se mimo koče na Lovrencu (ki ima mimogrede v ponudbi odlične krofe oz. po domače bobe), spustimo proti vasi Bašelj in takoj pri prvi hiši zavijemo desno na makadam cesto med pašniki. Pot nas skozi gozd pelje nazaj mimo vasi Babni vrt do Povelj, kjer se skozi vas vrnemo nazaj do parkirišča.

Sama pot nam vzame približno 2 uri hoje, večina poti pa poteka v senci, tako je primerna tudi za toplejše dni. Poleg ohladitve pri Mlinčkih pod Storžičem, teče potok še pred vasjo Povlje.

Posted on