Katero Ruffwear oprsnico izbrati?

Katera oprsnica je prava in najboljša za tvojega psa?
Ne glede na tip vajine pustolovščine so Ruffwear oprsnice oblikovane tako, da pasje pustolovce popeljejo kamorkoli. Ponujajo rešitev za vsakodnevna sprehode, trening oz. preprečevanje vlečenja na povodcu in kot pomoč pri hoji, vse oblikovane tako, da so psom udobne.

Kako izbrati najboljšo? Spodnji prispevek ti bo pomagal pri odločitvi katera je najbolj primerna za tvojega psa in vajin življenjski slog.

FRONT RANGE OPRSNICA

Začnimo z najbolj popularno Ruffwear Front Range® – je podložena vsakodnevna oprsnica, enostavna za uporabo in oblačenje, ter udobna za psa. Ključni kos opreme za psa, ki se podaja na pustolovščine s svojim vodnikom. Oprsnica Front Range ima dve možnosti pritrditve povodca – aluminijasta V rinka na vrhu in pripenjalna zanka na prsnem košu, za preprečitev vlečenja na povodcu. Žepek za identifikacijski obesek je lahko dostopen, hkrati pa obesek zaščiti pred zunanji vplivi in ropotu med samo hojo. Odsevni trakovi poskrbijo za boljšo vidnost, dodatno pa vidnost v prometu izboljšamo z The Beacon lučko, ki jo zataknemo na posebni pripenjalno mesto.

SWITCHBACK OPRSNICA

Podložena in udobna vsakodnevna oprsnica z dvema žepkoma za prenašanje oz. shranjevanje manjših potrebščin. Vanju enostavno shranimo vrečke za pasje iztrebke, povodec ali nekaj priboljškov. Tudi ta oprsnica omogoča dva načina pripenjanja – na aluminijasto V rinko na hrbtu ali zanko na prsnem košu, ki prepreči vlečenje na povodcu. Odlično prileganje, dobra nastavljivosti pasov in oblazinjen prsni trak omogočajo udobno nošenje. Na hrbtu pa ima ta oprsnica še nizko-profilni ročaj. Switchback oprsnica tako združuje udobje in uporabnost in je odlična izbira za v mesto ali na pot.

RUFFWEAR HI-LIGHT OPRSNICA

Izredno lahka in minimalistična pasja oprsnica, ima štiri točke za prilagoditev in se udobno prilega tudi najmanjšim kužkom (XXXS). Ima aluminijasto V rinko za pripenjanje povodca na hrbtu, material odporen na umazanijo, odsevne niti za boljšo vidnost in pripenjalno mesto za The Beacon lučko. Hi-Light oprsnica je zaradi svoje lahkosti odlična izbira tudi za najmanjše kužke in na splošno vse pse, ki radi uživajo na potepih.

RUFFWEAR WEBMASTER OPRSNICA

Ruffwear Webmaster oprsnica je varna, robustna, večnamenska oprsnica, izdelana za pomoč psom pri prehodu čez ovire, kot tudi za namensko delo psov. Tanka, trpežna pena zagotavlja dobro podporo, brez oviranja gibanja in omogoča dovolj prostora za našitke “Pes reševalec” “Pes pomočnik” itd. Pet točk nastavljanja ustvari dobro prileganje, podloženi prsni trakovi pa zagotavljajo udobje tudi med celodnevnim nošenjem. Ta oprsnica je največkrat izbira reševalnih psov, lavinskih psov, psov z amputirano tačko, hkrati pa je Webmaster idealna izbira za pohodništvo, kjer pes občasno potrebuje nekaj pomoči pri premagovanju skalnih prehodov.

RUFFWEAR FLAGLINE OPRSNICA

Flagline oprsnico hitro oblečemo, je lahka in udobna oprsnica z ročajem. Primerna je za pse, ki radi raziskujejo podeželje in tiste, ki obožujejo mestne sprehode. Ročaj na hrbtu in podložen prsni koš, razpršita breme in tako omogočata lažji dvig psa. Zaradi svoje lahkosti je odlična tudi za celodnevno nošenje. Dobra nastavljivost, s pomočjo 4ih klipsen jo hitro in enostavno oblečemo/slečemo, brez neprijetnega dvigovanja tac. Psom omogoča veliko svobode, tudi na zahtevnih poteh. Zaradi dodatnega pasu čez trebuh, je odlična tudi za pse, ki se iz klasičnih oprsnic radi izmuznejo – posvojeni psi, prestrašeni psi in hrti.

RUFFWEAR DOUBLEBACK OPRSNICA

Ruffwear Doubleback oprsnica je profesionalna plezalna oprsnica, primerna za prave gorske podvige, kjer lahko z njeno pomočjo zagotovite psu maksimalno varnost. Podložen prsni koš, zapenjanje na sistem plezalnih pasov, brez plastičnih vponk pa omogoča odlično varnost tudi pri “abzajlanju” oz. spustu po vrvi. Posebne zanke za zadnje noge enostavno pospravite v žep oprsnice in jo tako uporabljate tudi za lažje vzpone. Oprsnica je primerna tudi kot pomoč pri hoji za pse, ki imajo težave s kolki in bolečine v sklepih.

Celotno ponudbo oprsnic Ruffwear, najdete TUKAJ

Posted on