Vremščica – odličen pohod v jesenskem času

Sivo in megleno jutro, ki smo ga imeli na gorenjskem smo hitro spremenili v krasen dan z obiskom Vremščice.

Vremščica stoji med Pivko in Divačo in je odlična pohodniška točka predvsem v jesenskem in zimskem času. Ker je vrh popolnoma neporaščen in ne nudi nobene sence, odsvetujem obisk v poletnih in toplih dneh. V lepem in jasnem vremenu pa vrh (1027m) nudi krasen razgled vse do Dolomitov, Julijskih alp in do Jadranskega morja.

VremščicaIzhodiščnih točk je kar nekaj, nekatere so bolj, druge manj priljubljene. Midva sva tokrat štartala iz Loščice, kar se je izkazalo za odlično izbiro, saj sva na celotni poti do vrha srečala le eno manjšo skupino pohodnikov.

Vremščica potepanje s psomPot je izredno lahka in primerna tudi za pse (in skrbnike), ki nimajo ogromno kondicije, saj gre za zmeren vzpon, ki se sprva vije po ozkem kolovozu skozi gozd, kasneje pa se pot popolnoma odpre na neporaščeno pogorje Vremščice.

Na poti velja nekaj pozornosti nameniti električnim pastirjem, ki sploh v toplejših mesecih varujejo črede ovac in krav.

Na vrhu Vremščice ni koče, le žig, pot pa lahko nadaljujejo po Magajnovi poti, ki je krožna in skupaj dolga 14km.

Če vam je ostalo še dovolj energije in se proti domu vračate skozi Pivko lahko obiščete tudi Park Vojaške zgodovine, ki je psom prijazen muzej.

p.s. Ker na in ob poti ni nobene vode ne pozabi na vodo in posodico!

Vremščica POTEPANJE S PSOM
Posted on