Pomoč starejšim in gibalno oviranim psom

Leta žal ne prizanašajo nikomur, tudi našim psom ne. Pasji veterani se soočajo z različnimi s starostjo povezanimi težavami, največkrat začne pešati celotno telo, zato je pomoč starejšim psom nujno potrebna.

Žal sicer to ne velja le za starejše pse, tudi pri mlajših psih lahko pride do poškodb ali različnih bolezenskih stanj, ki imajo za posledico slabše delujoč gibalni sistem.

Življenje s starejšim ali gibalno oviranim psom ni vedno najlažje. Potrebno je veliko prilagajanja z naše strani, a na srečo na trgu obstaja veliko pripomočkov, ki lahko precej olajšajo življenje tako nam, kot tudi njim. V tem blog prispevku vam jih bomo nekaj predstavili.

Kurgo Up & About Dog Lifter

Kurgo Up & About Dog Lifter je odličen pripomoček za starejše pse, ki že težko hodijo ali težko vstanejo. S Kurgo ergonomsko oblikovanim pripomočkom lahko svojemu psu pomagate pri hoji, pri premagovanju stopnic ali splezati v avto.

  • Oblikovan tako, da ne ovira gibanja
  • Z udobnimi ročaji za dvigovanje
  • Podložen prsni del
  • Oblikovan za pse težke 25-45kg z maksimalnim obsegom prsnega koša 92cm
  • Enostaven za uporabo

Petsafe Care Lift oprsnica za pomoč pri hoji

Petsafe Care Lift oprsnica je odličen pripomoček pri hoji za starejše pse in pse po poškodbah. Nudi popolno oporo psu, ko jo le-ta potrebuje. Z njo lahko enostavno pomagamo psom, ki imajo težave z zadnjim delom telesa.

Oblazinjena oprsnica je udobna tako za samce, kot tudi za samice, hkrati pa omogoča neovirano opravljanje potrebe. Na vrhu ima udoben podporni ročaj za enostavno dviganje. Več nastavitvenih točk pa nudi popolno in udobno prileganje.

Ruffwear Double Back oprsnica

Čeprav je bila Ruffwear Double Back oprsnica v osnovi narejena za pse reševalce, ter za planinarjenje s psom – kot pomoč psom pri premagovanju skalnih terenov, se odlično obnese tudi, kot pomoč gibalno oviranim psom. Psu nudi zelo dobro oporo zaradi širokega pasu, ki pokrije celoten prsni koš in večji del trebuha. Prav tako ima tudi podložene zanke za zadnje noge s katerimi lahko pomagamo psom, ki jim težave povzroča zadnji del telesa.

  • Oprsnica zadrži do 750kg
  • Štiri izredno močne aluminijaste zaponke, za varnost in vzdržljivost
  • Podložen trebuh, ki nudi oporo, izredno dobro nastavljiva in zanke za noge, ki jih je mogoče odstraniti
  • Močne zanke na katere lahko enostavno pritrdimo plezalno vrv ali dodaten ročaj za prenašanje
  • Nastavljiva na kar 7ih mestih, za maksimalno prileganje

Pawz silikonske nogavičke

Pawz silikonske nogavičke za pse so narejene so iz naravne razgradljive gume, so popolnoma vodoodporne, primerne za večkratno uporabo.

Pawz nogavičke enostavno nataknete na pasje tačke, kjer se tudi brez težav obdržijo. Brez zadrge ali ježkov za zapenjanje. Zelo dobro se obnesejo tudi pri vseh psih, ki jim doma drsi na laminatu, vinilu, parketu ali ploščicah. Veliko starejših in gibalno oviranih psov na bolj spolzkih tleh še toliko težje vstane. Pawz nogavičke jim omogočajo boljši oprijem in jim olajšajo gibanje tako doma, kot tudi zunaj.

So vsestransko uporabne, eno pakiranje vsebuje kar 12 nogavičk. Na voljo v velikostih od XXS do XL tako, da se za vsakega kužka najde prava. Velikost za Pawz silikonske nogavičke določite tako, da izmerite tačko od začetka velike blazinice do konca sredinskih krempljev

Vašim psom želimo predvsem veliko zdravja tudi v pozno starost. Da bi le čim kasneje potrebovali omenjene pripomočke.

Posted on