Kako Psa Navadimo na Nagobčnik?

Večina ljudi že ob pogledu na psa z nagobčnikom pomisli na agresivnost in ugriz. A ponavadi ni tako – pasji nagobčnik je uporaben v vsakdanjem življenju s psom, tudi če pes ne kaže nobenih znakov agresivnosti do svoje okolice.

Kdaj ga uporabimo?

– Nagobčnik je obvezen pri uporabi javnega prevoza, tako pri nas kot v večini evropskih držav (vlak, avtobus, tramvaj, podzemna železnica)
– Z njim si lahko pomagate ob poškodbah, ko gre za močnejše bolečine in so reakcije psa lahko zelo nepredvidljive. Tudi če mislite, da vaš pes ne bi nikoli ugriznil, je lahko to čisto avtomatska reakcija ob močni bolečini.
– Z nagobčnikom preprečite pobiranje hrane po tleh in tako poskrbite za varnost psa, saj bi se s pobrano hrano lahko tudi zastrupil.
– Pri obisku veterinarja

Kako psa navadim na nagobčnik?

nagobčnik in arašidovo maslo

Počasi. To je prvo pravilo. Nikar ne kupite nagobčnika in ga psu doma takoj nataknite na gobec, ter se z njim odpravite na sprehod. Nagobčnik mora psu predstavljati pozitivno izkušnjo, mora se ga razveseliti. Le tako lahko zagotovite, da psa ne spravite še v dodaten stres ob natikanju nagobčnika.

Nagobčnik naj pes najprej prevoha in nagradite vsako interakcijo ali dotik nagobčnika.

V nagobčnik namažite arašidovo maslo ali pašteto, da bo pes gobec vtaknil v nagobčnik.

Nagobčnik v silikonski posodi

Po nekaj ponovitvah ga spremenite v pasjo posodo – vzemite nagobčnik in pasjo posodico (najbolje zložljivo posodico za vodo, ki se najbolj prilega). Postavite ga v posodico in vanj nasujte brikete ali priboljške. Pes naj naslednjih nekaj obrokov poje iz nagobčnika, saj ga bo tako povezal s pozitivnim dogodkom. Nagobčnika na začetku ne zapenjamo, saj je naš začetni cilj le, da se pes z nagobčnikom spoprijatelji.

Priporočam uporabo Hunter albury nagobčnika. Zakaj?
– Plastika je mehkejša in fleksibilna, ter se lepo prilega gobcu.
– Dodatno varovalo na nagobčniku lahko odstranimo in tako dobimo dovolj veliko odprtino, da pes normalno pije in vzame priboljšek.
– Odlično zračen in tako primeren tudi za toplejše dni.
– Dodaten zatič na spodnji strani služi kot dodatno varovalo, da vanj zataknemo ovratnico in si pes nagobčnika ne more sneti.

Posted on