Kako pomembni sta Omega3 in Omega6?

Pasje telo Omega3 maščobnih kislin ne more proizvesti samo, zato jih je potrebno vključiti v vsakodnevno prehrano.

Od leta 1930 je znano, da so Omega3 maščobne kisline DHA in EPA potrebne za normalno rast.

Dodatne prednosti za zdravje so bile ugotovljene leta 1970, ko so raziskovalci opravljali študijo plemena Inuitov na Grenladiji, ki uživajo morsko hrano bogato z Omega3 maščobnimi kislinami.

Omega olja so potrebna za kvaliteto kože in dlake, zdravje srca, imunski sistem, kognitivne možganske funkcije in gibljivost sklepov. Raziskave so potrdile da DHA iz ribjega olja pri mladičih izboljša inteligenco, omogoča hitrejše učenje in izboljša spomin. Raziskava, je bila narejena na 9 tednov starih mladičih, ki so jih učili prepoznave oblik, ki jih je vodila do priboljška. Po 5ih tednih treninga je dvakrat več mladičev hranjenih s DHA bogato hrano doseglo 80% višji uspeh (pri najdbi priboljška v labirintu T oblike).

Britanska veterinarka in strokovnjakinja za pasje vedenje je odkritje komentirala “Okrepitev kognitivnega razvoja pri mladiču in izpostavitev različnim učnim procesom, lahko poveča možnost za to, da se razvije v odraslega psa, ki je dobrodošel član družbe”.

Lososovo olje bogato z Omega 3, Omega 6 in Omega 9 kislinami najdeš tule. Izboljša kvaliteto dlake, skrbi za gibljive sklepe in zdravo srce, podpira imunski sistem in deluje na funkcijo možganov.

Posted on