Hladno stiskana hrana za pse

Hladno stiskana hrana za pse je vse bolj popularen način prehrane naših kosmatincev in hkrati tud bolj zdrav od klasičnih briketov. Pa si se kdaj vprašal/a katere so bistvene razlike med klasično in hladno stiskano hrano za pse? So vse hladno stiskane hrane enako dobre? Preberi spodnji blog zapis za lažjo odločitev o pravi izbiri za tvojega kosmatinca.

peleti za pse hladno stiskana hrana

Kaj je hladno stiskanje?

Hladno stiskanje je način proizvodnje popolne pasje hrane pri nižjih temperaturah od 35-70°C za razliko do tradicionalnih briketov, ki se izdelujejo pri visoki temperaturi (do 130°C) .
Z metodo hladnega stiskanja naravne sestavine ohranijo ves svoj okus, aromo, vitamine in hranilno vrednost, ki je bistvena za rast, prebavo in dobro zdravje. Hladno stiskanje velja za enostavnejšo alternativo domačemu jedilniku: vašemu ljubljenčku zagotovite uravnoteženo prehrano, ki jo potrebuje, ne da bi morali vsak dan pripravljati surovo ali kuhano hrano.

Zdrava hranljiva hrana za psa lahko:
– Okrepi imunski sistem
– Izboljša vedenje psa
– Zmanjša vonj blata
– Izboljša kožo in dlako
– Zmanjša zadah

Prednosti hladno stiskane hrane za pse

Psi hranjenju s hladno stiskano hrano imajo psi zdravo in urejeno prebavo, več energije in sijočo dlako.
Hladno stiskana hrana za pse se za razliko od briketov v želodcu ne napihna, ampak razpade, kar po nekaterih študijah zmanjša tudi možnost za zasuk želodca.

hladno stiskana hrana za pse

Hladno stiskani peleti v prebavilih

Ko pes zaužije hladno stiskane pelete ,se ti v želodcu počasi razkrajajo in sproščajo hranilne snovi, brez da bi se napihnili tako kot npr. briketi. To prepreči preobremenjenost želodca, kar je še posebej pomembno pri velikih pasmah, ki so nagnjene k zasuku želodca.

Manjša izpostavljenost visokim temperaturam ohrani več okusa, tako so ponavadi odlična izbira tudi za neješče in izbirčne pse. Zaradi samega načina prebave hladno stiskane pelete lahko tudi kombiniramo s surovim mesom. Vitamini in minerali, ki se pri obdelavi z visokimi temperaturami izgubijo, so v hladno stiskani hrani praktično nedotaknjeni in jih psi lažje izkoristijo.

peleti za pseTako kot pri klasičnih briketih pa moramo tudi pri izbiri hladno stiskane hrane biti pozorni na kvalitetno sestavo in čim višjo vsebnost mesa. Ponudbo naših hladno stiskanih peletov najdeš TUKAJ.

Posted on Leave a comment
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja