Pot triglavske bistrice

Pot triglavske bistrice nas vodi iz Mojstrane v dolino Vrat. Na poti sta dva blažja vzpona, se pa prehodi kar nekaj km zato je primerna za pse v zmerni oz. dobri kondiciji.

Ko se peljemo skozi Mojstrano sledimo znakom za slap Peričnik. Parkiramo lahko že na koncu vasi, ko se začne makedam ali pa še nekaj km prevozimo z avtom.Mi smo avto pustili v bližini znaka s 6km oznako, kar pomeni, da je dolžina poti do samega Aljaževega doma v Vratih in nazaj cca. 14km.Pot najprej nadaljujemo po makedam cesti mimo slapu Peričnik (če se vzpnemo do Peričnika nam to vzame dodatnih 30min. v vsako smer) do cestne oznake za 7,5km. Od Peričnika do cestne oznake je 25% klanec v dolžini cca. 1km, ki pa je asfaltiran.Pri cestni oznaki se spustimo levo in sledimo oznaki za Pot Triglavske Bistrice, ki nas vodi deloma po razgledni poti, se pa dvigne nad samo Bistrico tako namakanje in hlajenje psov v tem delu poti žal ni mogoče.

Pot triglavske bistrice

Sama pot nas vodi mimo krasnih ledeniških Galerij, kjer se lahko krasno ohladimo, saj skozi celoten pas galerij voda lepo pronica skozi strop in nas med hojo tušira, na tem mestu pa je tudi kakšna luža in potoček za ohladitev kosmatincev. Praktično celotna trasa poteka po senci, tako jo enostavno lahko priporočamo tudi v toplejših dneh.

Na celotni trasi, na lep vikend, od Peričnika dalje (kjer se je trlo turistov  ) nismo srečali niti enega pohodnika, kar me sploh preseneča glede na to, kako krasna je pot

Posted on