Hladilni plašček za psa

Kako uporaben je hladilni plašček se resnično zaveš šele ko imaš psa, ki je nagnjen k pregrevanju.

Hladilne plaščke uporabljam že kakšnih 10 let, uporabljala sem ga po potrebi v res vročih dneh pri obeh pokojnih psih. Pomagal jima je prebroditi vročinske vale vsako poletje, moji psički Brini je na stara leta olajšal tudi življenje v stanovanju brez klime. A vseeno ga nikoli nisem potrebovala v taki meri, kot ga potrebujem zdaj pri Nori.

Nora je pes ki gre povsod, kjer le lahko, z mano. Vzamem jo s sabo v službo, na javni prevoz, na sprehode, v hribe, na pasje dogodke, na tekme, na obisk k prijateljem, na pijačo, v restavracije, vzamem jo s sabo celo k svoji fizioterapevtki. A brez hladilnega plaščka bi bili v toplejših mesecih za veliko tega prikrajšani.

APBT Nora in njen hladilni plašček Hurtta Wrap

Nora je izredno aktiven pes, ki je konstantno v gibanju. Obožuje tek, vleko, hojo v hribe, lovljenje žogic, plavanje, predvsem pa uživa v različnih pasjih športih. Ker pri vsaki stvari da 200% od sebe, imava takrat, ko se temperature dvignejo nad 15 stopinj, vsako leto težave. Nima meje, da bi se sama ustavila ko ji postane prevroče, zato moram te meje postaviti jaz.

Znaki pregrevanja

Pri Nori se znaki pregrevanja začnejo s pretirano zadihanostjo, rdečimi očmi in pospešenim srčnim utripom. V res skrajnem primeru jo začne tudi zanašati. Huje kot to zaenkrat na srečo ni bilo, tudi po zaslugi hladilnega plaščka. Je pa toplotni udar resna stvar, ki lahko vodi tudi v smrt, zato je treba biti resnično previden. Žal včasih težko predvidiš kdaj bo splet okoliščin nanesel tako, da ji bo v nekem trenutku postalo prevroče. To je odvisno od večih dejavnikov.

Vsekakor se izogibava večjim aktivnostim ko je zunaj vroče, a se je zgodilo tudi, da se je pregrela sredi januarja, ko je med tekom po travniku izza oblakov posijalo sonce. Ali pa ob desetih zvečer na sprehodu, ko je bilo sicer že precej hladneje kot čez dan, a je bilo vseeno veliko vlage v zraku. Na napakah se učimo, zato zdaj ne tvegam več, ampak ji vedno oblečem hladilni plašček in s seboj vzamem nekaj litrov vode na vsak sprehod, da lahko po potrebi plašček polijem in obnovim hladilni učinek.

Hurtta Cooling Wrap

Največ uporabljava Hurtta Cooling Wrap nad katerim sem naravnost navdušena. Priznam, prepričala me je lepa roza barva, kar je bil glavni razlog za nakup. Večino opreme imava v roza barvi in ta plašček res lepo paše zraven, hehe. Ampak je hitro postal najin favorit, saj je zelo lahek, psa med gibanjem nič ne ovira, hladilni učinek pa traja res dolgo časa.

Veliko ljudi ima pomisleke, ker Hurttin plašček pokriva le prsni koš, ne pa celoten hrbet. A je to povsem dovolj, saj je najbolj pomembno hlajenje prsnega koša. Nore plašček ne ovira pri njenih aktivnostih, ji pa vidno pomaga ohranjati nižjo telesno temperaturo tudi med gibanjem. Hitreje se ohlaja, lažje prenaša vročino in z njim se nama še nikoli ni zgodilo, da bi se pregrela. Super se nama je obnesel tudi na morju in v hribih.

Hurtta Cooling Wrap - Hladilni plašček za pse

Za predstavo, Nora ima 16kg, v višino meri 45cm, obseg prsnega koša ima 60cm. Plašček imava velikost 55-65cm in ji je, kot ulit. Je mehak in udoben, z elastičnim trakom se ga lahko lepo nastavi na točno velikost psa, saj se mora za optimalni učinek dobro prilegati.

Vsekakor uporabo hladilnega plaščka priporočam vsem, ki imate doma psa, ki težko prenaša vročino. Nama resnično olajša življenje poleti. Z njim brez skrbi uživava v vseh najinih aktivnostih tudi, ko so zunaj višje temperature.

Posted on