VMP multivitaminske tablete

21,80

Na zalogi (se lahko naroči)

Opis

VMP  tablete za pse in mačke z vitamini, minerali in provitamini. Dopolnilna hrana za pse in mačke z dodatkom nujnih potrebnih vitaminov, mineralov in provitaminov.
Skrbno izbrana mešanica vitaminov, mineralov, mikro- in makro- elementov.
VMP  vitamini za pse in mačke skrbijo za izboljšanje splošnega stanja živali, pospešujejo razvoj skeleta in odlično pomagajo živalim pri okrevanju po operacijah. Boljšajo splošno stanje tudi pri starejših živalih. Priporočljivo tudi za živali v obdobju brejosti, laktacije, ob povečani fizični dejavnosti (tekmovanja, razstave, potovanje) in ob povečanem stresu (potovanje, spremembe okolja…).

Dodani Biotin skrbi za zdravo kožo in s tem posledično tudi lesketajočo, čvrsto in dobro pigmentirano dlako.

Sestava: Kvasovke in podobni proizvodi, mono-dikalcijev fosfat (23%w/w), magnezijev oksid (3% w/w), laktoza. Dodatki na 1kg: Nutritivni dodatki: vitamin A(E672) 700.000 IE, vitamin D3 (E671) 10 000 IE, vitamin E (- tokoferolacetat)2300, vitamin B1 500mg, vitamin B2 500mg, , vitamin B6 250mg, vitamin B12 500mg, nikotinske kisline 2500mg, folna kislina 25mg, biotin 12000 mg. Spojine elementov v sledovih: baker 45mg, železo 6000mg,, mangan 100mg, cink 2000mg.

Analitske sestavine: 30% surovih beljakovin, 5% surova olja in maščob, 1% vlaknine, 28% pepela, 5,4% kalcija, 4,2% fosforja, 1,8%magnezij.
Doziranje: Večina živali bo tablet pojedla takoj. V nasprotnem primeru se lahko VMP tablet zdrobi in doda k dnevnemu obroku. V tem primeru je pomembno, da se hrane dodatno ne segreva ali kuha, ker se tako uniči vitamine.

Doziranje:
Mladiči: ( psi in mačke) ½ do 1 tableta na dan
Mačke: ½ do 1 tableta na dan
Majhni psi: 1 tableta na dan
Srednje veliki psi: 2-3 tablete na dan
Veliki psi: 4 tablete na dan

Zaradi povečane vsebnosti vitamina D3 in elementov v sledovih v primerjavi s popolno hrano sa psom in mačkam ne sme dati več kot 8g ( 4 tablete) te dopolnilne hrane na dan.
Vitamin A – za rast, apetit in zdravo prebavo.
Vitamin D3 – izredno pomemben za razvoj kosti in zob, še posebej pri hišnih mačkah, ki so v zaprtih prostorih in imajo omejen dostop do dnevne svetlobe.
Vitamin E – za boljšo rodnost plemenskih živali in za podporo v obdobju brejosti. Zaradi visokega izkoristka kisika v tkivih izboljšuje presnovo.
Biotin: Pomankanje biotina povzroča izsušitev sluznice v kotičkih ust, oči in nosu. Koža izgubi elastičnost, poka.
Taurin: Je esencialna aminokislina za mačko in sodeluje v razvoju in delovanju živčnega sistema, vida ter srčne mišice.Pri mladih in doječih mačkah so potrebe po taurinu povečane.
Kalcijev pentotenat: Sodeluje pri metabolizmu maščob in delovanju kože in sluznice.
Folna kislina: Bistven element pri tvorbi hemoglobin.
Nikotinska kislina: Pomemben element v številnih presnovnih reakcijah. Mačke niso sposobne sintetizirati te supstance, zato je treba celodnevne potrebe pokriti s hrano.
Kalcij in fosfor: za zdrave kosti in zobe.
Železo: Pomemben za prenos kisika v eritrocitih.
Cink: Bistven element organskih spojin, ki pospešujejo presnovo, še posebno hormona insulin.
Kvasni proteini: So dragoceni gradniki v vseh telesnih tkivih. Sojin lecithin: pospešuje presnovne funkcije v možganih in živcih. V stresnih situacijah se sprošča v možganih kot neposredni vir energije in preprečuje zmanjšanje sposobnosti.

Dodatne informacije

Teža 0,1 kg

Mnenja

Ni še ocen

Dodaj oceno
Za oddajo ocene morate biti prijavljeni Prijava

Q & A

Trenutno še ni nobenega vprašanja.

Postavite vprašanje

Na vaše vprašanje bo odgovoril predstavnik trgovine ali druge stranke.

Hvala za vprašanje!

Vaše vprašanje je bilo prejeto in nanj bomo kmalu odgovorili. Prosimo, ne pošiljajte več istega vprašanja.

Napaka

Warning

Pri shranjevanju vašega vprašanja je prišlo do napake. Prosimo, prijavite ga skrbniku spletnega mesta. Dodatne informacije:

Dodaj odgovor

Hvala za vaš odgovor!

Vaš odgovor je bil prejet in bo kmalu objavljen. Prosimo ne pošiljajte podvojenih odgovorov.

Napaka

Warning

An error occurred when saving your answer. Please report it to the website administrator. Additional information:

Morda vam bo prav tako všeč…