V boj proti klopom na naraven način

Klopi pri psih. Majhna črna nadloga, ki nam vsako leto povzroča nemalo preglavic. Letos so se zaradi relativno mile zime začeli pojavljati že sredi februarja! Imamo občutek, kot da jih vsako leto bolj zgodaj pobiramo dol iz naših psov.

Klop pri psu

Bližajoča se pomlad in vedno toplejši dnevi žal pomenijo začetek sezone klopov, ko moramo lastniki psov začeti razmišljati o zaščiti, saj živimo na območju, kjer je okuženost klopov z različnimi klopnimi boleznimi precej visoka.

V tem prispevku smo zbrali na kup izdelke iz naše ponudbe, katere uporabljamo tudi sami in se nam super obnesejo vsako leto. Ker želimo organizem naših psov čim manj obremenjevati z močnimi insekticidi sami prisegamo na bolj naravne izdelke proti zajedavcem. Prednost le-teh je to, da se lahko večino brez problema kombinirajo med seboj, da dosežemo čim boljšo zaščito.

EM ovratnice

Če spremljate ponudbo naravnih izdelkov proti klopom ste sigurno zasledili vedno bolj popularne EM ovratnice.
Po ugodni ceni jih lahko dobite tudi pri nas!

EM je kratica za efektivne mikroorganizme, ki so s posebnim procesom ujeti v keramične tubice, katere so z močno paracord vrvjo spletene v čudovito ovratnico. Barvne kombinacije ovratnice lahko izbirate po svojih željah.

EM Ovratnica - oranžno modra

Bolj podrobno razlago kako EM ovratnice delujejo dobite na spodnjem linku:

https://www.emrojapan.com/

Na kratko – EM keramika oddaja dolge infrardeče valove, v valovni dolžini, ki je lahko združljiva s človeškim in živalskim tkivom. Telo jih enostavno absorbira do 3cm globoko, kjer razvijejo svoje pozitivne lastnosti. Dolgi infrardeči valovi razbijajo grozde rdečih krvničk in tako povečajo prekrvavitev. Ker infrardeči žarki prodrejo globoko v tkivo delujejo globoko v telesu in ne le na površini telesa.

To izboljšano in uravnoteženo okolje vašega psa (ki ga je ustvaril EM) lahko pomaga, da se klopi nanj ne primejo.

Bi vas pa opozorili, da EM organizmi potrebujejo vsaj 4 tedne, da se spoprijateljijo z organizmom vašega ljubljenčka, zato je pravi čas, da si zagotovite EM ovratnico za to sezono zdaj, še preden se začne polna sezona klopov.

Kapljice in ovratnice

Drugi sklop izdelkov s katerimi smo ekstra zadovoljni so Canina naravni izdelki proti zunanjim zajedavcem. Kombinacija Canina Verminex šampona in kapljic bo poskrbela za zaščito ne le pred klopi, pač pa tudi pred bolhami, ušmi in celo pršicami. Pri zatiranju zajedavcev v okolici, kjer biva vaš pes, vam bo v pomoč Canina Bio Insect Shocker sprej, pri Canini pa so razvili tudi povsem naravno psom neškodljivo tableto proti klopom Canina Canizeck Plus!

Tablete proti klopom so zadnja leta pravi hit, a se žal premalo lastnikov psov zaveda, da je večina tablet proti klopom, ki se jih dobi pri nas, lahko za psa zelo škodljiva. Gre za močna insekticidna sredstva, na katera ima nemalo psov resne stranske učinke, zato pri uporabi vsekakor svetujemo previdnost.

A pri Canina Canizeck tabletah je ta strah odveč, saj so povsem naravne. Vsebujejo sivi brškin, ki je najboljši v obrambi pred klopi, saj ob redni uporabi nanje deluje repelentno. Vzrok za tako delovanje so izredno visoke vrednosti polifenolov in smol (poseben vonj in delovanje taninov). Poleg repelentnega učinka na klope pa pomagajo tudi pri krepitvi imunskega sistema.

V naši ponudbi boste našli tudi repelentne ovratnice, spreje in ampule za pse in muce. Odločili smo se za Biospotix izdelke na osnovi geraniola, ki nudijo učinkovito in varno zaščito. Ponašajo se tudi s Cruelty Free oznako, kar pomeni, da izdelki niso bili testirani na živalih. Imamo ovratnice in ampule za vse starosti in velikosti psov in mačk, ter spreje za pse, muce in okolico.

Ultrazvočni odganjalec

Še en izdelek, ki ga toplo priporočamo, so tudi Tickless obeski!

Tickless obesek deluje z oddajanjem ultrazvočnega signala, ki znotraj dosega valovanja vpliva na senzorične organe klopov in posledično vodi do izgube orientacije. To prepreči klopom in bolham, da pridejo v stik z gostiteljem.

ultrazvočni odganjalec za klope

Obesek proti klopom Tickless je nestrupen, okolju prijazen odganjalec klopov in bolh, ki deluje brez da bi v okolje spuščal kemikalije. Deluje kar 9-12 mesecev tako, da je en obesek dovolj za celo sezono!

Varen je za uporabo pri mladičih, brejih samicah, ter bolnih in starejših psih. Deluje popolnoma brez stranskih učinkov, saj ne vsebuje kemikalij. Ultrazvočni odganjalec je v kar v 94% uspešen pri odganjanju klopov!

Delovanje Tickless obeskov je testirano in potrjeno na univerzi UNICAM v Italiji.

Česen in črna kumina

Kot dodatno zaščito priporočamo uporabo izdelkov na bazi česna, pri nas najdete kar tri različne. Pasji Česen slovenskega proizvajalca Naravno zdrav pes v obliki paste s kokosovim oljem, Anibio Česen v prahu, ter Canina Česen v obliki tablet. Česna v pasji prehrani se sicer drži slab sloves, saj je veliko ljudi mnenja, da je za pse škodljiv, a je v resnici zanje zelo koristen. Potrebno se je le držati priporočenih dnevnih količin, da ga ne predoziramo. Česen velja za naravni antibiotik, deluje antibakterijsko, pomaga pri krepitvi imunskega sistema, deluje pa tudi proti zajedavcem, saj klopi in drugi zajedavci ne prenesejo vonja po česnu.

česen za psa

Na podoben način deluje tudi egipčansko olje črne kumine, pri nas ga imamo na voljo od proizvajalca Meat Love. Zajedavcem je vonj olja črne kumine zelo neprijeten, zato se ga izogibajo. Primeren je za notranjo uporabo (ga vmešamo med hrano) ali pa zunanjo uporabo (ga vmasiramo v kožuh).

Kot smo omenili na začetku, je prednost vseh naštetih naravnih izdelkov vsekakor ta, da lahko večino njih med seboj kombiniramo in tako našim ljubljenčkom zagotovimo popolno in predvsem varno zaščito pred zajedavci.

Vsekakor ste vabljeni, da nas obiščete v naši trgovini in z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljšo kombinacijo izdelkov, ki vam bodo pomagali v boju proti klopom na povsem naraven način.

Posted on