Dostava in Vračila

Stroški dostave
Dostava pri nakupu v skupni vrednosti (z obračunanimi popusti) nad 35€ je brezplačna in jo v celoti krije spletna trgovina Pasji.net. V primeru naročila manjšega od 35€ se stroški dostave obračunajo 5€ + DDV za pošiljke znotraj Slovenije).

Osebni Prevzem
Pri osebnem prevzemu vas naročilo počaka na izbrani lokaciji. Ko je naročilo pripravljeno na prevzem, vas o tem obvestimo prek elektronske pošte. Ob prevzemu v Preddvoru je možno plačati le z gotovino. Pri prevzemu v Ljubljani ali Mariboru pa je možno plačilo tudi s plačilnimi karticami.

Dostava z dostavno službo DPD ali GLS
– Dostava pošiljk se vrši pretežno v dopoldanskem času, zato pri naročilu navedite naslov dostave, kjer boste v tem času dosegljivi. Pošiljko lahko preusmerite na bližnji paketomat ali drugo prevzemno točko.
– V primeru ko Vas ni doma, Vam dostavljalec v nabiralniku pusti listek s telefonsko številko, na kateri lahko naročite ponovno dostavo, ki je lahko tudi na drug naslov v Sloveniji. Ponovna dostava je brezplačna. Na Vaš klic bo dostavna služba čakala 4 dni, nato bo paket vrnjen pošiljatelju.
– DPD in GLS ne zaračunavata stroškov transakcije pri pošiljkah s plačilom po povzetju.
– V primeru da pošiljko preusmerite na Petrol ali drugo bencinsko črpalko, dostavna služba lahko zaračuna dodatne stroške prevzema in plačila po povzetju.

Dostava pošiljk s Pošto Slovenije
– Dostava pošiljk se vrši pretežno v dopoldanskem času.
– V primeru, ko Vas ni doma Vam poštar v nabiralniku pusti listek, s katerim lahko nato sami pošiljko prevzamete na Vaši pošti. Vaša pošiljka Vas bo na pošti čakala 15 dni.

Dostava
Vse izdelke iz naše spletne trgovine dostavimo v roku 1-3 delavnih dni od datuma sprejetja Vašega naročila. V primeru, da določenega izdelka nimamo na zalogi, Vas o tem obvestimo po telefonu ali elektronski pošti in se dogovorimo za dostavo naročenega izdelka. 

Dostava na Hrvaško  
Pošiljke na Hrvaško odpošljemo z dostavno službo DPD ali GLS. Brezplačna poštnina velja za naročila v vrednosti nad 70€, za pošiljke nižje vrednosti pa se obračuna v znesku 10€ + DDV. Za dostavo na hrvaške otoke se obračuna dodatek v vrednosti 5,5€.  Rok dobave je 1-6 delovnih dni od datuma sprejetja Vašega naročila. Plačilo po povzetju je mogoče le pri dostavni službi GLS. 

Pravica do vračila izdelka
Če z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da nam v štirinajstih dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe.
V skladu z zakonom vam ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe, prosimo pa da izpolnete obrazec za zamenjavo / vračilo blaga.

Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku od vas ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki.

Kupec nima pravice do odstopa od naročila, če je bil izdelek narejen po natančnih navodilih kupca, če je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam, če izdelek po svoji naravi ni primeren za vračilo, če je hitro pokvarljiv ali mu je že potekel rok uporabe.

Odgovornost podjetja za stvarne napake
Reklamacijo iz naslova stvarne napake lahko potrošnik uveljavlja za vsak kupljeni izdelek, ki ima garancijo ali pa garancije nima.Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik napako reklamira pri prodajalcu in to v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake, oziroma v roku 2 let, ko je bilo blago prevzeto s strani kupca. Potrošnik lahko zahteva po lastni izbiri : (1) Odpravo napake (2) Vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako (3) Zamenjavo blaga(4) Vračilo plačanega zneska

Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova mora potrošnik trgovcu v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da izdelek pregleda. Če napaka ni sporna, mora trgovec čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi potrošnikovemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, mora trgovec v roku 8 dni podati potrošniku pisen odgovor.