Tekmovanje v pasjem Pullerju

igrača za psa puller

Tekmovanje v pasjem Pullerju je popolnoma nova pasja disciplina, ki v svetu postaja vse bolj popularna.

Oktobra 2018 se je v Pragi odvilo tudi prvo svetovno Puller prvenstvo, na katerem je nastopilo kar 70 tekmovalnih parov iz vsega sveta – J. Koreje, Portugalske, Ukrajine, Češke, Madžarske, Slovaške in Rusije.
Psi razdeljeni v kategorije glede na velikost in pasmo so se pomerili v dveh disciplinah “Puller teku” in “Puller skokih”.

Puller skoki

Tekmovanje v tej kategoriji se odvija na igrišču velikem 10x10m. Pes mora v 90ih sekundah čim večkrat skočiti za pullerjema, ki ju vodnik drži po vsakega v eni roki. V kolikor se pes tal dotika z dvema tacama prejme 1 točko, če skoči za Pullerjem v zrak, z vsemi štirimi tacami, prejme 2 točki. Zmagovalec je tisti, ki v 90ih sekundah doseže največ skokov /točk. Na svetovnem prvenstvu na Češkem je psička Ivy postavila rekod 116 skokov v 90ih sekundah.

Puller tek

Puller tek poteka na igrišču dimenzije 30x10m, ki je razdeljeno na tri kvadrate po 10x10m. Vodnik stoji v srednjem kvadrantu in izmenično Puller vrže 1x v eno, 1x v drugo smer. Pes čim večkrat steče za Pullerjem in ga prinese k lastniku v predpisanem času 90 sekund. Za vsak Puller uspešno prinešen v sredinski kvadrant do lastnika, par prejme 1 točko.

Če tvoj pes rad teče, skače in si ga želiš dobro utruditi in hkrati poskrbeti za njegovo fizično aktivnost naroči Puller.
In seveda sporoči kako uspešna sta.

Smo v Sloveniji že pripravljeni na prvo tekmovanje? 😉

Posted on