Ruffwear nahrbtnik – test izdelka

Proizvajalec: Ruffwear
Tip izdelka: Nahrbtnik za pse
Različne velikosti: ✓
Kvaliteta: ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓
Uporabnost: ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓ ✓
Cena: €€€€€
Povezava: Ruffwear nahrbtniki

Vsakič ko se odpravimo v hribe tovorim s seboj poln nahrbtnik – voda za nas, voda za pse, hrana za nas, pasja igrača, vrečke za kakce, posodica za vodo, ni da ni. Ko bi lahko vsaj psi nesli svoje stvari! In jih lahko.
Ruffwearovi nahrbtniki so THE BEST! Resno! V Fantin Approach pack nahrbtnik spravimo 3L vode, posodico za vodo in igračo, pa še za kakšno malenkost prostora ostane.

Pasji nahrbtnik
Fanta s pasjim nahrbtnikom

Seveda ne poti v hrib ne manjka komentarjev “a ta je pa reševalec?” ali pa “Bogi kuža mora nosit prtljago”, a dejansko sploh ni boga. Ubistvu se ji dodatna obtežitev sploh ne pozna, hodi z enakim tempom kot brez nahrbtnika in tudi nič bolj ni utrujena po pohodu z obteženim nahrbtnikom.
Dejansko se samo zelo pozna razbremenitev teže v našem  nahrbtniku, če ona nese pasji del prtljage. In vsi vemo, da po nekaj urah hoje v hrib, se pozna vsak gram dodatne obremenitve.

Pasji nahrbtnik

Ruffwearovi nahrbtniki so odlično oblikovani. Lepo se prilegajo in regulirajo kar na petih mestih. Delani so na osnovi njihove Web master oprsnice, ki so oblikovane prav z mislijo na aktivne pse, ki se gibajo po hribih. Na hrbtu je klipsna za pripenjanje povodca in ročaj, za pomoč psu pri premagovanje ovir – višjih skalnih prelazov in bolj strmih pobočij.  Vsi trakovi so podloženi in tako tudi pri dolgih pohodih nahrbtnik psa ne ožuli.
Kvaliteta nahrbtnika vsekakor opraviči njegovo ceno, saj nahrbtnik izgleda večen. Materiali in klipsne so vrhunske kvalitete, hkrati pa je  zasnovan tako, da je za psa kar se da nemoteč.

Priporočena obremenitev za psa je 25% njegove telesne teže, težo pa moramo postopoma povečevati, da psi okrepijo hrbtne mišice. Polno obremenitev nahrbtnika bi najbrž imeli le če bi šli v hribe za več dni.

Na voljo je več različnih tipov nahrbtnikov, nam se je zdel za naše potrebe Approach Pack najbolj praktičen. Stranski žepi so veliki in brez vodnega meha,  v nahrbtnik damo plastenke s pasjo in našo vodo.

Slabost:  Vsekakor  ne pride v poštev za pse, ki imajo kakršnekoli težave s hrbtenico.  Potrebno je tudi paziti, da je obremenitev na obeh straneh približno enaka, da nahrbtnika ne “vleče” le na eno stran in ne obremenjuje le enega dela pasjega hrbta.

Pasji nahrbtnik

Posted on