Psa je strah pokanja

Marsikateri lastnik se v decembrskem času sreča s prestrašenostjo svojega kosmatinčka.
Strah pred pokom je  pogost pojav, nekateri psi so le razburjeni, lajajo in jih je težko pomiriti, drugi se slinijo, tresejo, bežijo in se skrivajo v kot in jih ne pomiri niti prisotnost lastnika.
Da bi bili zadnji dnevi leta za oba čim bolj mirni, predstavljam različne izdelke, ki so vama lahko v pomoč.

Pooch&Mutt Calm & Relaxed
Hrana in priboljški, z dodanim L-triptofanom in kamilico. L-triptofan je naravna amino kislina, ki pomaga pri sintezi seratonina, neuro-transmiterja dobrega počutja.  Izdelke se za maksimalni učinek lahko kombinira tudi z ostalimi izdelki za pomirjanje. Prednost je to, da jih pes zaužije kot priboljšek oz. redno briketirano hrano in ni potrebe po dajanju tablet. Izdelke se lahko pri preplašenih psih daje konstantno skozi celo leto.

Thundershirt:
Thundershirt deluje kot obveza in na prsni koš vrši enakomeren in nežen pritisk.  Psa na plašček navajamo postopoma, na začetku v povezavi s pozitivnimi dogodki – igro, hrano, itd. preden ga uporabimo na najdaljšo noč v letu. V kolikor je plašček psu predstavljen pravilno je zelo učinkovit. Če ga prvič na psa damo, ko je že v stresu in preplašen, bo plašček povezal s svojim počutjem in ne bo imel pričakovanega učinka. Zato svetujemo nakup plaščka že nekaj dni pred novim letom, da imamo dovolj časa za navajanje psa nanj.

Dorwest herbs navadna čeladnica in baldrijan
I
zdelek v obliki tablet. Za maksmimalni učinek svetujemo, da pričnete z dajanjem najkasneje v sredini decembra. Izdelek psov ne uspava in ne oškoduje normalnega vedenja. Zadnje dni priporočamo povečano doziranje : 2 tableti/5kg telesne teže psa. Izdelek lahko kombinirate z Dorwest Herbs Baldrijanovim Ekstraktom, ki je v obliki kapljic, in je hipna pomoč, ko se pes že ustraši – za hitrejšo pomiritev oz. takrat ko pričakujete pokanje.  Oba izdelka lahko kombinirate z ostalimi izdelki za pomiritev. Ne vplivata na samo aktivnost psa, pes ob zaužitju ni omotičen ali zaspan.

Velja opozoriti, da kljub uporabi izdelkov, prestrašenega psa v decembru ne spuščajte s povodca, sploh ne v bližini naselij, kjer lahko nepričakovano poči.
Na najdaljšo noč v letu, mu pripravite brlog – največjo kartonasto škatlo ali boks z njegovim ležiščem,  ki ga pokrijte z debelo odejo, v stanovanju prižgite glasno glasbo in spustite rolete, to se je pri naši Rumbi vedno najbolje obneslo. Če strah ni prevelik, se ob pokanju z njim igrajte in ga hranite s priboljški, izvajajta trikce, karkoliko kar ga bo sprostilo, da bo pozabil na pokanje.

Želim vama, da čim lažje preživita prihajajoče dni.
Nina

Posted on