Posted on

Naročanje v času karantene

NAZADNJE OSVEŽENO 16.11.2020

Glede na trenutni odlok vlade lahko v fizičnih trgovinah ponujamo le hrano za male živali ter izdelke za njihovo nego, zaradi tega žal trenutno ni mogoče pomerjanje in nakup opreme v poslovalnici. Spletna naročila še naprej obdelujemo nemoteno, prav tako je mogoč osebni prevzem naročenega pred poslovalnico.

Delovni čas poslovalnic:
Ljubljana
Pon-Pet: 9.00 – 19.00
Sobota: 9.00 – 13.00

Maribor
Pon-Pet: 10.00 – 18.00
Sobota: 9.00 – 12.00

Nekaj kratkih napotkov za naročanje in dostave spletnih naročil v času karantene.

Če je le mogoče naročeno plačajte s paypalom (kreditno kartico), bančnim nakazilom ali Valu (Moneto). Tako zmanjšate stik med vami in dostavljalcem. Dostavljalci se dnevno srečajo z več 100 ljudmi, v času ko je večina fizičnih trgov zaprtih, pa se je ta številka sigurno še povečala.

Poskrbite za svojo in tudi njihovo varnost.

Dostava s Pošto Slovenije

Pošta normalno dostavlja pakete, priporočamo pa da izberete dostavo v vam najbližji paketomat in paket prevzamete tam. V opombo ob oddaji naročila napišite kateri paketomat vam je najbližji in bomo pošiljko avtomatsko usmerili tja.

Seznam Paketomatov Pošte Slovenije

Dostava z DPD-jem

DPD zaenkrat še vedno dostavlja tudi pošiljke z odkupnino. Če je le možno se zaradi vaše varnosti in varnosti kurirja temu načinu izognite.

Dostava z dostavno službo GLS 

GLS v času karantene pošiljke vroča le na prostem. Torej ni več dostave v stanovanje ali stolpnico. Plačilo odkupnine je še vedno možno (gotovina in bančna kartica), a tudi tu plačevanje po povzetju zaradi osebnega stika odsvetujemo.

Paket vam kurir lahko pusti tudi v GLS paketomatu.
Zemljevid Paketomatov GLS

Vse tri dostavne službe vam po predhodnem dogovoru ŽE plačane pakete lahko pustijo na stopnišču, pred vhodom, garažo, pod nadstreškom itd. in tako popolnoma omejite stike z dostavljalci.

Dostava zmrznjenih izdelkov

Tudi v teh časih se bomo trudili, da vam dostavimo zmrznjene izdelke na dom, a včasih to enostavno ni izvedljivo.
Če bo vaše naročilo tako, da ga ne moremo dostaviti, vas bomo o tem obvestili. Za nevšečnost se vam že vnaprej opravičujemo in prosimo za potrpljenje.

Te informacije bomo sproti osveževali, ko se bodo razmere spremenile, zato prosimo pred vsakim naročilom preverite trenutno stanje.

Če boste potrebovali kakršnokoli pomoč, nas lahko pokličete na 041 888 615 ali pišete na info@pasji.net
Za vse, ki niste vešči spletnega naročanja, lahko zgornja kontakta služita tudi za naročanje.

Ostanite zdravi in poskrbite tudi za ljudi okoli sebe ♥

Tanja, Nina, Urša in Črt