Lučke za pse – varnost je na prvem mestu

V ponudbi trgovin najdete številne različne modele lučk, ki se jih pripne na ovratnice in oprsnice, razlike med njimi pa so tako v ceni kot delovanju lahko zelo velike.

Predstavljamo vam 4 modele, ki jih najdete v naših trgovinah in njihove glavne lastnosti.Kurgo Molle lučka – je cenovno ugodna lučka, ki ima tri načine delovanja, a je njena največja slabost ta, da jo lahko pritrdimo le na ovratnice in oprsnice široke 2,5cm. Na ožjih se lahko sname, na širše pa jo je nemogoče pritrditi. Če ima pes lučko pripeto na ovratnico in močno vleče, se lahko le-ta prižge tudi takrat ko tega ne želite. Ima baterijo, ki deluje cca. 100 ur in jo je mogoče zamenjati. Je vremensko odporna, ni pa vodoodporna, torej vsako namakanje v vodi in plavanje z lučko, absolutno odpade.

Kurgo lučka

Hurtta Nordic led lučka – zelo lahka lučka, z elastiko jo lahko pritrdimo na vse širine ovratnic, oprsnic, povodcev ali pa si jo celo pripnemo okoli roke, ter tako poskrbimo za lastno varnost. Ima res močno LED lučko, ki je vidna na do 300m, baterija zdrži cca. 80ur. Lučka je vodoodporna, kar je plus za vse, ki imate vodne pse.

Hurtta lučka


Ruffwear The Beacon lučka – ima dva načina pripenjanja na ovratnico/oprsnico. En z zatikanjem- kjer je bistvena tudi širina traku, in pripenjanje z rinko. Slabost pri pripenjaju z rinko je, da lučka visi in jo pes lahko hitreje izgubi, hkrati pa tako pripeta lučka, ni vedno na vrhu vratu ali hrbta in je pes od daleč težje viden. Ko pripnemo lučko z zatikanjem, lučka odlično stoji na svojem mestu in je dobro vidna tudi pri dolgodlakih psih. Odlično vidna (proizvajalec navaja celo do 800m), s tremi barvami in načini svetenja. Baterijo polnimo preko USB priključka, ki je priložen lučki. Lučka je tudi vodoodporna in Ruffwear na lučko ponuja garancijo na material, ki je drugi proizvajalci nimajo.

ekstra močna lučka za pse rdeča modra zelena polnilna USB lahka vodotesna trpežnaHunter LED silicon blinker, je silikonska lučka, ki jo pritrdimo na ovratnico ali oprsnico. Doseg delovanja ni odličen je pa toliko, da bo pes na sprehodu ob cesti bolje viden. Lučka se tudi hitro skrije v dlaki pri dolgodlakih psih, kar bistveno zmanjša vidnost. Ima tri načine delovanja, in je zelo lahka.Po testiranju vseh štirih, po mojem osebnem mnenju najboljše razmerje med kvaliteto in ceno zagotavlja Hurttina Nordic lučka.Posted on